Toskana salata
500g paradjza
1 glavica crvenog luka
2 kasike maslinovog ulja
so i biber
maslinovo ulje
bosiljak ( pola vezice )
2 kascice limunovog soka
1/2 bageta
1 cesanj belog luka
125g mocarele
Priprema: Paradjz oprati i iseci na kockice.Luk oljustiti i iseci na kolutove.Paradajz i luk staviti u dublju posudu i izmesati. Maslinovo ulje,limunov sok,so i biber izmesati,pa preilti preko luka i paradajza.Ostaviti da odstoji 30 minuta.
Rernu zagrejati na 220C.
Baget iseci na kriske,staviti u pleh i peci na najvisoj resetki oko 3 minuta.
Kada je hleb ispecen,jos dok je vruc,prepoloviti beli luk,pa utrljati pecene kriske sa obe strane.Potom kriske iseci na vece komade.
Bosiljak iseci na tanke rezance,a mocarelu ocediti i iseci na manje komade.
Baget,bosiljak,mocarelu dodati u salatu od paradajza,pa sve dobro promesati.
Sluziti odmah,jer ce komadi bageta upiti marinadu i nece biti hrskavi.
Коментари
Постави коментар