Njoke u sosu od pecuraka



500g sampinjona                                            

1-2 kasike limunovog soka
2 cesnja belog luka
grancica ruzmarina
3 kasike maslinovog ulja
125ml suvog belog vina
so i mleveni crni biber
suva маjcina dusica i vlasac
20g putera
750g njoka (od krompira)



Priprema: Sampinjone ocistiti,iseci na listice i pomesati sa limunovim sokom.Beli luk oljustiti i sitno naseckati.Ruzmarin,oprati,osusiti i sitno naseckati.
Zagrejati ulje.Sampinjone prziti na ulju na visokoj temperaturi.Dodati beli luk,vino i grancicu ruzmarina i puter.Posoliti i pobiberiti.Poklopiti i kuvati na niskoj temeperaturi oko 10 minuta.
U dublju serpu sipati vodu i posoliti. Kada voda provri,dodati njoke.Njoke kuvati prema upustvu,a zatim ih dobro ocediti.
Kada su njoke gotove,dodati ih u sos od pecuraka,posuti ih sa majcinom dusicom i vlascem i sve zajedno izmesati i odmah posluziti.






Коментари

Популарни постови