Fokaca





500g brasna
1 kesica suvog kvasca
250ml voda
1 kascica soli
1 kasika secera
200ml maslinovog ulja
ceri paradajz
morska so
ruzmarin
crne ili zelene masline


Priprema: Kvasac,secer i malo brasna ( 1 kascica ) razmutiti u mlakoj vodi da se kvasac aktivira. Kada kvasac nadodje,dodati 100 ml maslinovog ulja,1 kascicu soli,preostalu vodu i brasno,pa zamesiti testo. Testo ne sme da bude mnogo tvrdo,a ni mnogo mekano. Testo premazati sa malo maslinovog ulja i ostaviti ga na toplom da se udvostruci.
Kada testo nadodje,prebaciti ga u posudu u kojoj ce se peci. Posuda mora biti premazana sa maslinovim uljem.
Fokacu prstima izbusiti,pa je preliti sa preostalim maslinovim uljem,a u rupe koje ste napravili,staviti crne ili zelene masline,ceri paradajz,ruzmarin i malo morske soli.



Коментари

Популарни постови