Humus





300g leblebija
3 kasike tahini paste ( susam pasta)
3 cesnja belog luka
2-3 kasike limunovog sok
1 kascica soli



Priprema: Leblebije ostaviti preko noci da nabubre u vodi ( kao pasulj). Sutradan ih procediti,staviti u serpu i naliti vodom,ali da bude 3 puta vise vode  nego leblebije.
Leblebija treba da bude dobro skuvana,mekana i tokom kuvanja treba skidati penu i kozice koje se skupljaju na povrsini vode.Pri kraju kuvanja dodati 1 kascicu soli.
Kada su leblebije skuvane,procediti ih.
Leblebije ubaciti u blender,mikser, pa ih dobro izmiksati. Dodati tahini pastu (pasta od susama),beli luk,so i malo po malo dodavati limunov sok.
Kada se sve dobro izblendira,probati i prilagoditi po sopstvenom  ukusu.
Humus se sluzi u dubljoj posudi,tanjiru sa malo maslinovog ulja,aleve paprike i raznih zacina, sa grilovanim tortiljama,hlebom...




Коментари

Популарни постови