Domaca testenina



brasno
jaja
so


Priprema: Na svakih 100g brasna ide 1 jaje. Za 500g testenine,potrebno je 350g brasna, 2 jaja i malo soli. Staviti brasno na drvenu dasku,pa u sredini napraviti udubljenje. U udubljenje staviti jaja i malo soli. Sve polako izmesati viljuskom,pa formirati testo. Kada je testo gotovo,ostaviti ga u frizider pola sata da se malo odmori.Nakon pola sata testo podeli na tri dela.Svaki deo tanko rasklagijati (ako nemate masinicu za testeninu),pa ostrim nozem seci oblik koji zelite-flekice,rezance i slicno.

Ako imate masinicu,onda jedan deo testa provlaciti kroz masinicu od broja 1 do broja 7 u zavisnosti koliko zelite da Vam testenina bude tanka.Posuti brasnom masinicu pre stavljanja testa,da bi testo lakse prolazilo kroz nju.
Npr. za rezance za supu idealno je testo istanjiti do broja 7-8.
Tajatele su nesto deblje do broja 6.
Raviole do broja 5.


Gotovu testeninu ostaviti na sobnoj temperaturi da osuse,a za kuvanje je potrebno 2-3 minuta.






Коментари

Популарни постови