Corba od pasulja i zitarica
100g sarenog pasulja ( beli pljosnati,crveni,sareni,crni,dugi beli,sitni beli..)
100g mesavine zitarica ( ovas,raz,jecam,psenica )
2 glavice crnog luka
2 sargarepe
dimnjena svinjska kolenica
so,biber,vlasac,crvena mlevena paprika
ulje
1 kasika brasna
Priprema: Mesavinu sarenog pasulja i zitarica uvece isprati,dok voda ne bude bistra. Kada smo isprali zitarice i pasulj,ostavimo ih u vodi preko noci da nabubre.
Pasulj i zitarice prebaciti u serpu i sipati vodu ( 500 ml). Nakon 15 min. kada voda pocne da vri,prosuti vodu i sipati novu.
Dodati sitno seckan crni luk i sargarepu,pa sve kuvati na laganoj vatri.Po malo dodavati vode,a kolicina zavisi od toga koliko zelite da Vam corba bude gusta.
Dimnjenu kolenicu kuvati u drugoj serpi. Sipati toliko vode da prekrije celu kolenicu. (oko pola sata do sat vremena)
Kada se sve skuvalo,kolenicu iseci na manje parcice i pomesati sa psuljem i zitaricama.
Zaprska- Na zagrejano ulje,dodati 1 kasiku brasna i mesati,kratko,skinuti sa vatre ,pa dodati 1 kascicu mlevene paprike.
U corbu koja mora da vri,sipati zaprsku,uz stalno mesanje.
Na kraju dodati so,biber,suvi vlasac,zacine po zelji.
Lepa je i kada se podgreje. Vremenom postaje gusca,pa prilikom podgrevanja mozete dodati malo vode.
Po zelji mozete dodati i malo parmezana u tanjir tokom serviranja.
Коментари
Постави коментар