Pogaca






1 kesica suvog kvasca
500g brasna
voda
1 kascica soli
1 kascica secera
svinjska mast


Priprema: U mlaku vodu (voda ne sme biti mnogo topla), dodati kesicu suvog kvasca, 1 kascicu secera, i 1 kascicu brasna. Ostaviti da kvasac nadodje.
Kada kvasac nadodje,dodati brasno, 1 kascicu soli i vode po potrebi dok se pogaca ne umesi.
Kada je testo gotovo,ostaviti ga na toplom da naraste.
Naraslo testo premesiti i podeliti ga na 3 dela.
Prvi deo rasklagijati,pa ga premazati svinjskom masti,na njega staviti drugi deo,pa i njega premazati,pa staviti treci,ali njega ne treba premazivati.Testo oblikovati u vecu rolnu,pa ga zaseci po duzini sa obe strane.Zaviti testo u krug.
Pogacu staviti u posudu u kojoj ce se peci da naraste.Kada pogaca naraste,premazati je sa 1 zumacetom i posuti susam,kim,morsku soli...
Rernu zagrejati na 180C , a pogacu peci 20-30 minuta dok ne dobije zlatnu boju.










Коментари

Популарни постови