Pohovana piletina




2 bataka i 2 karabataka
mlacenica
brasno
zacini: dimnjena paprika
           biber
           suvi vlasac
           beli luk u prahu
           origano
           slatka paprika
           so

Prirpema: Prvo napraviti mlacenicu. U 250ml mleka dodati sok od 1 limuna i ostavit da odstoji 5-10 minuta. Za to vreme piletinu posoliti. Kada je mlacenica gotova,preliti je preko piletine i ostaviti da odstoji pola sata u firzideru (najboje preko noci,jer ce mlacenica da omeksa piletinu). Brasno pomesati sa zacinima,dodvoljnoje stavljati po pola kasicice zacina. Izvadti piletinu iz frizidera. U dublju sepru ili tiganj sipati ulje ( 2 cm) i zagrejati ga. Piletinu izvaditi iz mlacenice i malo je ocediti i umesati je u brasno pomesano sa zacinima ( piletina mora biti prekrivena brasnom sa svih strana). Piletinu staviti u zagrejano ulje i prziti je na laganoj vatri 25-30 minuta.

Ovako spremnjena piletina je veoma ukusna zbog zacina,a meso je mekano.
Vi mozete stavti zacine po zelji.



Коментари

Популарни постови