Svivnjski paprikas sa krompirom




svinjska rebra 1/2kg            
krompir 1/2kg
2 glavice crnog luka
paradajz sok
1 kasika aleve paprike
2 sargarepe
1 paprika
so,bibier,vlasac (suvi),dimnjena paprika,persun


Priprema: Luk sitno iseckati,pa ga dinstati na zagrejanom ulju i dodati 1 kascicu soli. Potom dodati svinjska rebra i njih dinstati.Krompir iseci na komade,a sargarepu na kolutove.Dodati i sargarepu,pa i nju dinstati sa mesom.Dodati i kasiku aleve paprike,promesti sve,dinstati oko 5 minuta,a potom sipati 1l vode i paradajz sok,posoliti i pobiberiti,staviti vlasac,1 kascicu dimnjene paprike i ostaviti da se kuva oko pola sata. Nakon pola sata dodati ociscen krompir,1 papriku i kuvati jos pola sata. Pred sam kraj kuvanja dodati malo persuna.

Sluziti uz pecene paprike pomesane sa malo sirceta,1 cenom belog luka (sitno seckanog) i malo ulja.




Коментари

Популарни постови