Rolovano pilece belo meso sa sampinjonima




pilece grudi
sampinjoni
feta sir 50g
so,biber,vlasac,persun
1 glavica crnog luka
prsuta


Priprema: Pilece grudi istanjiti na veliku sniclu,posoliti je i pobiberiti. Fetu sir izgnjeciti viljuskom. Crni luk iseci na sitne kockice,pa staviti na zagrejano ulje i dinstati. Kada luk omeksa,dodati sampinjone i isprziti ih.Na meso u tankom sloju staviti fetu sir,a na nju staviti dinstane sampinjone.Uviti u rolat i prekriti prsutom ili slaninom secenu u tankom sloju. Peci u zagrejanoj rerni na 175C oko 30 minuta. Kada je meso peceno,ostaviti ga da se malo ohladi,a potom ga iseci.

Sluziti sa prilog po zelji ili sa testeninom.

Testenina: Zagrejati ulje,dodati sitno seckan beli luk (2 cena) ,dodati pileci bujon oko 250ml,testeninu i ostaviti da se kuva 10-ak minuta. Kada je testenina kuvana dodati 100ml pavlake za kuvanje i ostaviti da se krcka jos 5 minuta. Testenina ce upiti tecnost,pa ako vam je previse gusta dodati malo mleka.Testeninu posoliti i pobiberiti.



Коментари

Популарни постови