Peceno pile
1 celo pile
150g putera
zacini:vlasac,dimnjena paprika,aleva paprika,suvi persun,origano
so i biber
1/2 limuna
1/2 pomorandze
Prirpema: Zagrejati rernu na 220C. Pile posoloti i pobiberiti. Omeksali puter izgnjeciti rukama i pomesati ga sa zacinima-1 kascicom suvog vlasca,1 kascicom dimnjene paprike,1 kascicom aleve paprike,suvog persuna i malo origana.Uz pomoc kasike podici kozu od pileta da se odvoji od belog mesa i staviti puter pomesan sa zacinima. Kosu pricvrstiti sa grancicom ruzmarina,da se ne bi podigla prilikom pecenja. Preostali puter razmazati preko celog pileta.Pile staviti na zicu od rerne,a ispod njega staviti pleh ( jer iz pileta curi mast prilikom pecenja). U pile staviti pola lilumna i pola pomorandze,oni ce prilikom pecenja ispustiti svoje sokove,pa pile nece biti suvo,a belo meso ce biti mnogo mekano.
Pile staviti da se pece prvih 20 minuta na 220C,a potom temperaturu smanjiti na 180C. Pile se pece 80 minuta.
Kao prilog mozeste iseci krompir na vece komade,1 glavicu crnog luka,malo paprike iseckanu na komade,sargarepu.. prilog se stavlja nakon pola sata u pleh ispod pileta sa malo ulja i 2 case vode.
Коментари
Постави коментар