Lepinje






Lepinje: 500g brasna
               1 kesica suvog kvasca
               1 kascica soli
               1 kascica secera
               1dl mlake vode
               1 jaje za premazivanje
               seme golice,laneno seme,susam

Priprema: U malo mlake vode razmutiti kvasac sa 1 kascicom secera i 1 kascicom brasna. Ostaviti da kvasac nadodje. Potom dodati brasno sa 1 kascicom soli i postepeno dodavati mlaku vodu dok se ne dobije testo.Ostaviti testo da naraste,a potom ga premesiti i uzimati manje kolicine teste i formirati lepinje. Lepinje staviti na papir za pecenje,premazati ih umucenim jajetom i posuti semenkama po ukusu (lanenim semenom,susamom,seme golice). Peci ih u zagrejanoj rerni na 175C dok ne dobiju zlatnu boju. Kada su gotove ostaviti ih da se malo prohlade,a potom praviti sendvice.

Lepinje preseci na pola i premazati ih majonezom. Staviti bosiljak,paradajz,cajnu kobasicu,krastavcice,malo vlasca.

Lepinje su hrskave,a mozete u njih staviti prilog po zelji.





Коментари

Популарни постови