Cannelloni




1 pakovanje testenine cannelloni    
500g spanaca
500g feta sira
500ml kuvani paradajz
1 kasika brasna
2 cena belog luka
maslinovo ulje
zacini:biber,so,secer
vlasac,bosiljak
100g kackavalja


Priprema:
Maslinovo ulje zagrejati i dodati beli luk,sitno seckan, a zatim dodati spanac i kratko ga isprziti (5 minuta maksimalno).Fetu sir izgnjeciti viljuskom i dodati spanac. Sve izmesati.Smesu od sira i spanaca sipati u spric i puniti cannellone. Cannellone ne treba kuvati,jer skuvani ne mogu da se pune,jer pucaju. Prilikom pecenja ce se skuvati.
Napunjene cannellone staviti u posudu u kojoj ce se peci.
Paradajz sos: Zagrejati ulje,dodati 1 kasiku brasna,dobro promesati da se brasno isprzi,ali ne i da zagori,i sok od paradajza. Mesati dok se sos ne zgusne. Gotov sos staviti 1 kascicu secera,1 kascicu soli,mlevenog bibera (po ukusu),suvog vlasca,bosiljka.
Gotov sos preliti preko cannellona,staviti rendani kackavalj i peci u zagrejanoj rerni na 175C oko 20-30 minuta.

Cannellone mozete sluziti kao predjelo ili kao glavno jelo,a lepo je cak i kada je hladno.

Cannellone mozete kupiti u vecim supermarketima.



   

Коментари

Популарни постови