Pica sa cuftetama




Cuftete: 
500g mlevenog mesa (300g juneceg i 200g svinjskog mesa)
sok od paradajza
so,biber,bosiljak
1 cen belog luka
1 jaje

 Testo za picu:
600g brasna
1 kesica suvog kvasca
1 kisela pavlaka
100ml ulja
1 kascica soli
1 kascica secera
280ml tople vode

Priprema:
Mleveno meso posoliti,dodati 1 jaje i 1 cen belog luka,dodati biber (zacine po zelji). Napraviti kuglice (cuftete) od mesa i uvaljati ih u brasno. Na zagrejanom ulju isprziti cuftete.Cuftete izvaditi na tanjir. U ulju u kom su se przile cuftete dodati 1 kasiku brasna i brzo mesati, a potom dodati sok od kuvanog paradajza (tomatino), 1 kascicu secera ( da sos ne bi bio kiseo) i 1 kascicu soli,zacine po zelji.Sos ne treba da bude puno gust. U gotov sos staviti cuftete i ostaviti da se krcka par minuta.

Testo za picu: Kesicu kvasca staviti u manju solju,dodati malo tople vode,1 kascicu secera i 1 kascicu brasna i pustiti kvasac da se aktivira.Kada se kvasac aktivira,dodati pavlaku i ulje i to izmesati,potom dodati brasno sa 1 kascicom soli i 1 kascicom secera,mesati i postepeno dodati vode i zamesiti testo. Kada je testo gotovo,premazati ga sa malo ulja i ostaviti pola sata u frizider da naraste.
*Testo u frizideru moze da stoji 5 dana.
Kada je testo nadoslo,rasklagijati ga i staviti ga na pleh za pecenje,koji je prethodno premazan uljem ili staviti papir za pecenje. Testo peci u zagrejanoj rerni na 175C oko 15 minuta. Izvaditi testo iz rerne i staviti sos od paradajza i cuftete,a potom vratiti u rernu i peci jos 5 minuta.Na gotovu picu sa cuftetama staviti par listova bosiljka.



Коментари

Популарни постови