Snicle u sosu




600g svinjskih snicli
senf
so
bibier
1 glavica crnog luka
2dl mleka
200g kisele pavlake
1 kasika brasna

Priprema: Snicle izlupati cekicem za meso,posoliti i pobiberiti. Svaku sniclu premazati senfom. Tako pripremljene snicle ostaviti pola sata da se mariniraju.
Snicle ispriziti na ulju dok ne dobiju zlatnu boju. U posudi u kojoj su se snicle przile staviti sitno iseckan crni luk i prodimstati ga.Vratiti snicle u sud u kome se przi luk. Po potrebi dodati vode i dinstati 45 minuta.
Za to vreme razmuti brasno u 2dl hladnog mleka,da nema grudvica,pa dodati kiselu pavlaku da se smesa izjednaci.
Gotove snicle izvaditi iz tiganja (posude u kome su se przile) i sipati prethodno umucenu smesu od mleka,brasna i kisele pavlake uz neprestano mesanje.Sos zaciniti sa biberom i soli,dobro promesati,pa vratiti snicle i kuvati jos par minuta dok se sos ne sjedini sa sniclama.
Ovako pripremljene snicle sluziti sa prilog po zelji,a najbolje su uz pire krompir.



Коментари

Популарни постови