Pogaca




500g brasna
1 kesica suvog kvasca
2 kascice soli
1 kascica secera
100ml ulja
100ml tople vode
svinjska mast

Priprema: Jednu kesicu kvasca staviti u manju solju,sa 1 kascicom secera i 1 kascicom brasna i ostaviti da nadoje.Nadosli kvasac izmesati sa brasnom,soli i uljem i po potrebi dodati tople vode.Zamesiti testo i staviti ga na toplom da naraste. Testo premesiti i podeliti na 4 dela. Svaki deo testa rasklagijati,ali ne previse tanko. Prvi deo testa premazati sa svinjskom masti,pa staviti drugi deo testa,premazati i njega,potom staviti treci deo i njega premazati,pa staviti i cetvrti deo ( ne premazivati ga sa svinjskom masti ). Pogacu ostaviti da malo naraste. Rernu zagrejati na 175 C. Na pogacu staviti semenke golice ( nije obavezno ) i malo morske soli. Pogacu peci oko 30-40 minuta.


Коментари

Популарни постови