Nutela hleb
450g brasna + 50g za posipanje
180ml mleka
2 zumanca
8g suvog kvasca
30g maslaca
70g secera
malo soli
200g nutele
Priprema: Kvasac staviti u mlako mleko sa 1 kasicicom secera i 1 kascicom brasna i ostaviti da se kvasac aktivira. Brasno,secer,zumanca,maslac,malo soli i nadosli kvasac izmesati i napraviti testo. Testo ostaviti da naraste oko 40 minuta i podeliti ga na 4 dela i tanko rasklagijati. Prvi deo testa rasklagijati (treba da bude velicine okruklog pleha u kome se hleb pece) i njega remazati u tankom sloju nutelom,potom staviti drugi deo testa i na njega staviti nutelu,tako i treci deo,a na cetvrti ne stavljati nutelu. Na sredini testa staviti casu,ili solju,a testo podeliti prvo na cetvrtine (ali da sredina ostane netaknuta),pa ga podeliti na osmine,a zatim na 16-ne.Uzeti dva dela kolaca ili hleba i okrenuti ih u suprotnim pravcima,sve dok ne formirate zvezdu. Krajeve blago pritisnuti da se ne razdvoje prilikom pecenja. Hleb cetkicom premazati sa belancima. Peci u zagrejanoj rerni na 180C 15-20 minuta.
Коментари
Постави коментар