Koh
5 jaja
1-2 kasike brasna
10 kasika griza
5 kasika secera
1l mleka
vanilin secer
Priprema: Umutiti jaja sa secerom,pa dodati 10 kasika griza i 2 kasike brasna.Peci u podmazanoj i brasnom posutom posudi (djuvec) na 175C dok kolac ne porumeni (dobije zutu boju).
Dok se kolac pece,1l (litru) mleka staviti da se zagreje i dodati vanilin secer,da bi mleko bilo slatko (kolicina secera zavisi od toga koliko zelite mleko da bude slatko).
Kada je kolac pecen,dok je topao,preliti ga sa zasladjenim mlekom (polako ga preliti). Kolac ce upiti mleko i na taj nacin ce biti mekan.
Po potrebi mozete dodati jos mleka,jer kolac treba da "pliva" u mleku.
Kolac drzati u frizideru jer se sluzi hladan.
Fotografije su me oduševile. Divne su. Jako dobre recepte postavljate. Želim vam dobrodošlicu i puno uspeha u daljem radu.
ОдговориИзбришиHvala Natasa :-)
ОдговориИзбриши