Cream brulee
6 zumanaca
60g smedjeg secera
450ml slatke pavlake
100g maskarpone sira
1 stapic vanile
Priprema:Slatku pavlaku pomesati sa maskarpone sirom i semenkama jedne mahune vanile,zagrejati do kljucanja i ohladiti. 6 zumanaca umutiti sa 60g smedjeg secera. U smesu od secera i zumanca,postepeno dodavati ohladjenu pavlaku. Gotov krem sipati u manje posude skoro do vrha i staviti ih u dublji pleh. Rernu zagrejati na 150C. U pleh u kome se nalaze posude sipati vrucu vodu (voda ce pomoci da se krem ravnomerno pece) do polovine posudica i peci oko pola sata.
Nakon sto se ispeku,izvaditi ih i ohladiti,najmanje 1h pre sluzenja. U frizideru ce dobiti lepu koricu,na koju cemo staviti 1 kasiku secera (ne mora da bude sloj secera predebeo) i spaliti mini brenerom da se dobije cvrst karamel,tj. brulee.
Коментари
Постави коментар