Cuftice,kuskus i povrce



300-400g mlevenog mesa (junece,svinjsko ili mesano)
1 jaje
3 kasike prezli
1 kasika mleka
3 cena belog luka
zacini-suseni (vlasac,bosiljak,origano,persun)

Povrce: sargarepa,krompir,boranija,grasak

kuskus

Priprema: U mleveno meso dodati 1 jaje,3 kasike prezli pomesane sa 1 kasikom mleka ( kada se prezle i mleko izmesa i doda mesu,cuftice ce biti mekane) 3 cena belog luka sitno iseckano i zacini po ukusu i po zelji. Od navedenih zacina,staviti po pola kasicice svakkog. Izmesati meso sa sastojcica i ostaviti ga da odmara pola sata. Cuftice prziti u zagrejanom ulju.

Povrce obariti ili izdinstati na malo maslinovog ulja i 1 glavicom crnog luka.

Kuskus- Pola solje kuskusa preliti sa vrelom vodom ( vode treba da bude vise nego kuskusa,jer ce on upiti svu vodu),poklopiti tacnom i ostaviti 3-5 minuta da nabubri.




Коментари

Популарни постови