Panna cotta
1 solja mleka
zelatin u prahu (1 kesica)
oko 500ml pavlake za kuvanje
1 kasika secera
voce po zelji
zelatin u prahu (1 kesica)
secer po ukusu (ili vanilin secer)
Priprema: Zelatin sipati u hladno mleko i ostaviti ga 3-5 minuta da nabubri. Pavlaku za kuvanje sipati u serpu,dodati secer i zagrejati.Kada pavlaka pocne da vri,skinuti je i dodati zelatin mesajuci. Smesu sipati u case i ostaviti u frizider da se ohladi oko 4-6h.
Voce po zelji staviti u serpu sa 2-3 kasike secera ili 2-3 kesice vanilin secera i prokuvati i paziti da se voce ne raspadne.Zelatin sipati u malo hladne vode i ostaviti da nabubri.Kada je voce skuvano,skinuti sa vatre i dodati zelatin,mesajuci.
Na ohladjenu panna cottu staviti voce i ostaviti sve zajedno da se dobro ohladi.
Na slici je panna cotta sa visnjama.
Mozete kombinovati razlicite ukuse,npr. u pavlaku za kuvanje mozete staviti ekstrat od vanile ili sok od lumana,a ako ne zelite da Vam voce bude zelatinasto mozete ga samo prokuvati i ne dodavati zelatin,pa voce preliti preko rashladjane panna cotte.
Коментари
Постави коментар