Pizza
1 kesica suvog kvasca
400 grama brasna
1 kascica secera
1 kascica soli
oko 100 ml tople vode
1 kasika maslinovog ulja
Sos od paradajza- 1 cenj belog luka
oko 2dl soka od paradajza
2 kasika brasna
2 kasike ulja
1 kascica secera
malo soli
200 grama sunke
100 grama kukuruza secerca
200 grama mocarele
100 grama crnih maslina
malo susama
malo seri paradajza
malo bosiljka
Priprema:
Testo: Razmutiti kvasac sa jednom kascicom secera i jednom kascicom brasna u mlakoj vodi i pustiti da se kvasac aktivira.Kada se kvasac aktivira ( a potrebno mu je oko 5-10 minuta),dodati brasno sa 1 kascicom soli i kasikom maslinovog ulja i po potrebi dodavati vodu.Testo mesiti oko 10 minuta,a potom ga premazati sa malo ulja i ostaviti na toplom da naraste.
Sos od paradajza: U malo ulja izdinstati beli luk,pa dodati 2 kasiku brasna,brzo mesati da brasno ne zagori,pa dodati sok od paradajza,1 kascicu secera i malo soli.
Kada testo naraste,oblikovati ga po zelji,pa na njega staviti sos od paradajza ( ili kecap),potom sunku,kukuruz,mocarelu i masline,a rub pice premazati zumancetom i posuti susamom.
U rub pice mozete staviti kackavalj.
Picu peci na 220 C oko 10-15 minuta.
Na gotovu picu stavit bosiljak i paradajz.
Hello friend, I will make your special pizza recipe for Christmas. This will be the best opportunity to make your delicious dish in family. I hope will be so exquisite than when you prepared for us the last day we were together. This was the best pizza that we have eaten ever. Thank you
ОдговориИзбриши