Pizza




  

 Testo za picu:

1 kesica suvog kvasca

400 grama brasna
1 kascica secera
1 kascica soli
oko 100 ml tople vode
1 kasika maslinovog ulja

Nadev za picu:
Sos od paradajza- 1 cenj belog luka
                           oko 2dl soka od paradajza
                           2 kasika brasna
                           2 kasike ulja
                           1 kascica secera
                           malo soli

                         
200 grama sunke                        
100 grama kukuruza secerca
200 grama mocarele
100 grama crnih maslina
malo susama
malo seri paradajza
malo bosiljka

Priprema:
Testo: Razmutiti kvasac sa jednom kascicom secera i jednom kascicom brasna u mlakoj vodi i pustiti da se kvasac aktivira.Kada se kvasac aktivira ( a potrebno mu je oko 5-10 minuta),dodati brasno sa 1 kascicom soli i kasikom maslinovog ulja i po potrebi dodavati vodu.Testo mesiti oko 10 minuta,a potom ga premazati sa malo ulja i ostaviti na toplom da naraste.

Sos od paradajza: U malo ulja izdinstati beli luk,pa dodati 2 kasiku brasna,brzo mesati da brasno ne zagori,pa dodati sok od paradajza,1 kascicu secera i malo soli.

Kada testo naraste,oblikovati ga po zelji,pa na njega staviti sos od paradajza ( ili kecap),potom sunku,kukuruz,mocarelu i masline,a rub pice premazati zumancetom i  posuti susamom.
U rub pice mozete staviti kackavalj.
Picu peci na 220 C oko 10-15 minuta.
Na gotovu picu stavit bosiljak i paradajz.




Коментари

  1. Hello friend, I will make your special pizza recipe for Christmas. This will be the best opportunity to make your delicious dish in family. I hope will be so exquisite than when you prepared for us the last day we were together. This was the best pizza that we have eaten ever. Thank you

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови