Bavarske perece



600g brasna                        
10g suvog kvasca
1 kasica secera
2 kascice soli
300ml tople vode
60g putera

40g sode bikarbone
1l vode

krupna morska so

Priprema: U solju mlake vode sipati kvasac,sa kascicom secera i sa kascicom brasna,pa ostaviti da se kvasac aktivira i da ispuni solju.Potom zamesti testo sa brasnom,vodom,puterom,soli i nadoslog kvasca (testo treba da bude elasticno i ne previse tvrdo) i ostaviti da naraste oko pola sata.
Nadoslo testo premesiti i podeliti na 12 ili 8 jednakih delova u zavisnosti od toga kakve perece zelite vece ili manje.Oblikovati perece.
U serpu sipati 1l vode i 40g sode bikarbone,pa kada voda provri,potapi perece ( jednu po jednu do 30 sekundi) i vaditi ih na pleh oblozen papirom za pecenje ili pleh premazati sa uljem,a na perece posuti morsku so.
Perece peci u zagrejanoj rerni na 200C oko 10-15 minuta dok ne dobiju braon boju.Gotove perece premazati sa malo rastopljenog margarina.












Коментари

Популарни постови