Pastrmka



riba
so
limun
zacini
maslinovo ulje


Priprema: Ribu oprati i reckastim nozem skinuti krljusti i ocistiti je.Posoliti ribu sa dosta soli i ostaviti je da stoji 20-30 minuta,a potom je isprati pod mlazom vode.U utrobu ribe staviti limun iseckan na kolutove,preliti je sa malo maslinovog ulja,a potom ribu staviti u zagrejanu rernu i peci na 175 C oko pola sata.

* Limun ce ribi dati kiselkast ukus,pa ako ne volite kiselu ribu,limun se moze dodati i nakon pecenja ribe.

Marinada za pecenu ribu:
Maslinovo ulje
persunov list sitno iseckan
beli luk
malo limunovog soka

Kada je riba pecena preliti je sa marinadom dok je riba jos topla.


*Kao prilog moze se posluziti krompir:
Krompir ocistiti i oprati,a potom ga skuvati u vodi sa malo soli.Kada je skoro kuvan,izvaditi ga iz vode i staviti u pleh,preliti sa maslinovim uljem i malo posoliti,pa peci u zagrejanoj rerni na 175 C dok ne dobije zlatnu boju.


Коментари

Популарни постови