Sarene kiflice





500 grama brasna
125 ml toplog mleka
125 ml ulja
15 grama svezeg kvasca
1 jaje
1 kasika secera
1 kascica soli
2 kasike kakao praha

Sirup: 250 grama secera,1 vanilin secer, 250 ml vode,malo limunovog soka
U 250 ml vode,dodati secer i vanilin secer i kuvati dok se ne istopi (oko 5 minuta),a potom dodati limunov sok.


Priprema kiflica: U dve posude dodati po 250 grama brasna,sa malo soli,pa u jednu posudu umesati jos 2 kasike kakao praha (za tamno testo).
Razmuti kvasac u toplo mleko,dodati kascicu secera i kascicu brasna i sacekati da nadodje.
Posebno umutiti jaja i ulje i dodati pripremljen kvasac i promesati. Smesu od jaja i kvasca podeliti na dva dela i umesati sa svetlim i tamnim testom. Oblikovati dve loptice svetlog i dve lotpitice tamnog testa.
Svaku lopticu razviti u krug pa preko svetlog testa staviti tamno testo i obrnuto. Rastanjiti oklagijom da se testa lepo zalepe. Svaku koru tanko razviti i podeliti na 12 (moze i vise delova) i napraviti kiflice. Kiflice peci u zagrejanoj rerni na 180 C oko 20 minuta i tople ih spustati u ohladjen sirup.
Preliti preostalim sirupom i ostaviti da sve upije.




Коментари

Популарни постови