Pita sa cokoladom
Fil: 2 dl mleka
80 grama secera
1 vanilin secer
1 zumance
2 kasike gustina
1 kasika kakao praha
40 grama cokolade
30 grama maslaca
Sastojci za testo: 150 grama brasna
1/2 kascice praska za pecivo
malo soli
1 kasika hladne vode
50 grama maslaca
1 belance
Priprema:
Fil: Umutiti zumance sa secerom i vanilin secerom,dodati gustin,kakao prah i par kasika hladnog mleka.Preostalo mleko zagrejati i kada provri,polako sipati umucenu smesu sa secerom. Kuvati 1-2 minuta,pa skinuti sa ringle,pa dodati cokoladu (izlomljenu na kockice) i maslac.Mesati dok se cokolada i maslac ne otope. (smesa je slicna pudingu od cokolade) Ostaviti da se ohladi. (oko sat vremena)
Testo: Brasno izmesati sa praskom za pecivo,malo soli,maslac i belance,po potrebi dodati jednu kasiku hladne vode.Zamesiti glato testo,uviti u foliju i ostaviti na hladnom.
Testo podeliti na 6-8 delova,pa tanko rasklagijati.Na sredinu testa staviti po kasiku ohladjenog fila,a ivice testa premazati umucenim belancetom.Preklopiti i viljuskom dobro pritisnuti da se testo lepo spoji.
Gotove pite,prziti u zagrejanom ulju,dok ne dobiju lepu boju ( kratko se prze),pa ih vaditi na kuhinjski papir da upije visak ulja. Na pite mozete posuti i secer u prahu.
Sluziti ih tople,a mozete dodati i sladoled od vanile ili nekog drugo ukusa..
Коментари
Постави коментар