Pita sa cokoladom


Fil: 2 dl mleka
     80 grama secera
     1 vanilin secer
     1 zumance
     2 kasike gustina
     1 kasika kakao praha
     40 grama cokolade
     30 grama maslaca

Sastojci za testo: 150 grama brasna
                         1/2 kascice praska za pecivo
                         malo soli
                         1 kasika hladne vode
                         50 grama maslaca
                         1 belance

Priprema:
Fil: Umutiti zumance sa secerom i vanilin secerom,dodati gustin,kakao prah i par kasika hladnog mleka.Preostalo mleko zagrejati i kada provri,polako sipati umucenu smesu sa secerom. Kuvati 1-2 minuta,pa skinuti sa ringle,pa dodati cokoladu (izlomljenu na kockice) i maslac.Mesati dok se cokolada i maslac ne otope. (smesa je slicna pudingu od cokolade) Ostaviti da se ohladi. (oko sat vremena)

Testo: Brasno izmesati sa praskom za pecivo,malo soli,maslac i belance,po potrebi dodati jednu kasiku hladne vode.Zamesiti glato testo,uviti u foliju i ostaviti na hladnom.

Testo podeliti na 6-8 delova,pa tanko rasklagijati.Na sredinu testa staviti po kasiku ohladjenog fila,a ivice testa premazati umucenim belancetom.Preklopiti i viljuskom dobro pritisnuti da se testo lepo spoji.

Gotove pite,prziti u zagrejanom ulju,dok ne dobiju lepu boju ( kratko se prze),pa ih vaditi na kuhinjski papir da upije visak ulja. Na pite mozete posuti i secer u prahu.

Sluziti ih tople,a mozete dodati i sladoled od vanile ili nekog drugo ukusa..













Коментари

Популарни постови