Ciganske snicle


broj snicli po zelji ( zavisi od broja osoba )  
kackavalj ( koliko ima snicli toliko i kackavalja)
slanina  ( koliko i snicli)
crni hleb ( koliko i snicli)
Npr. ako je broj snicli 4,toliko i kackavalja,slanine i hleba.
50-100 ml ulja
250 ml pileceg bujona
1 kasika putera
1 list lorbera
2 cena belog luka
1 kascica suvog vlasca
so,bibier

Priprema: Snicle izlupati i posoliti. Kackavalj iseci na listice,slaninu na listice i hleb na kriske. Potom redjati jedno na drugo: sniclu,slaninu,hleb,kackavalj i tako redom,koliko imate snicli,a zavrsiti sa sniclom. Sve poredjano,oboriti u posudu u kojoj ce se snicle peci,paziti da se snicle ne razdvoje.
U posebnoj posudi pomesati ulje,pileci bujon (supu),sitno seckan beli luk,lovorov list,vlasac i puter.
Preliti preko snicli,a ostatak pored njih.
Peci u zagrejanoj rerni na 220 C oko sat vremena. Na svakih 15 minuta snicle preliti saftom iz posude.Kada snicle dobiju lepu boju,prekriti ih folijom i peci do kraja.


Коментари

Популарни постови