Turske pide
600 grama brasna
30 grama svezeg kvasca
1 kascica soli
1 kascica secera
5 kasika ulja
oko 2dl jogurta
Priprema: Razmutiti kvasac u pola solje tople vode sa 1 kascicom secera i 1 kascicom brasna i pustiti da se kvasac aktivira. Brasno pomesati sa kascicom soli,dodati kvasac i postepeno dodavati jogurt.Zamesti srednje meko testo i ostaviti na toplom da naraste,nekih pola sata.
Testo podeliti na 5 loptica i ostaviti ih da odmore jos 5-10 minuta. Svaku lopticu razviti elipsasto i prebaciti na pleh,pa filovati,da fil ne bi iscureo prilikom prebacivanja u pleh.
Turske pide mozete filovati sa:
1 glavica crnog luka
300-400 grama mlevenog mesa
zacini po zelji
paradajz sos
Na ulju izdinstati luk,pa dodati mleveno meso i zacine. Na testo prvo staviti paradajz sos,pa meso i peci u rerni na 180 C 20-30 minuta.
U fil sa mlevenim mesom mozete dodati i besamel sos.
Besamel sos:
2 kasike ulja
2 kasike brasna
2 dl mleka
1/2 kisele pavlake
1/2 kesice parmezana
Na zagrejanom ulju dodati brasno i mesati,pa postepeno dadati mleko,pavlaku,kuvati par minuta i dodati parmezan.
Fil:
2 jaja
300 grama sira
jaje
sampinjoni
malo slanine
paprike
mladi luk
slanina
jaje
Коментари
Постави коментар