Pita sa mesom


500 grama mlevenog mesanog mesa (300 grama svinjetine i 200 grama junetine)
1 glavica crnog luka
1 casa jogurta
3 jaja
1 casa kisele vode
1 prasak za pecivo
malo ullja
500 grama kora za pitu
Za mere koristiti casu od jogurta.

Priprema: Izdinstati crni luk sa mlevenim mesom i zaciniti,a u dublju posudu mesati jogurt,ulje,jaja,kiselu vodu i prasak za pecivo. Kad se meso ohladi redjaju se kore. Svaka kora se prska vodom i uljem (mala kolicina).
U podmazan pleh ili djuvec redjati: 3 kore,meso,3 kore,meso i zavrsiti sa korama. Slozenu pitu iseci na kocke i preliti smesom od jogurta,jaja,kisele vode,praska za pecivo i ulja. Ostaviti pitu da stoji dva sata,a potom je peci na 175 C pola sata.




Коментари

Популарни постови