Korpice sa sampinjonima i piletinom





300 grama pileceg mesa ( belo meso )
400 grama sampinjona
2 kasike maslaca
1 kasika brasna
100 ml mleka
4 kasike belog vina
2 kasike pavlake
2 kasike sira
2 cenja belog luka
1/2 crnog luka
zacini
pakovanje lisnatog testa
1 jaje za premazivanje


Piletin isprziti sa lukom.
Otopiti maslac,dodati maslac i proprziti nekoliko trenutaka da se stvore baloncici,potom dodati mleko i kad bude kremasto,dodati piletiu.
Dinstati ulje,luk i beli luk sa sampinjonima. Dolivati vino i dinstati dok ne ispari 4-5 minuta. Dodati zacine.
Izmesati sampinjone sa piletinom,dodati sir i pavlaku.
Napraviti korpice od lisnatog testa u modli za mafine.
Napuniti korpice smesom od piletine,sampinjona,pavlake,sira... i peci 15-20 minuta na 180 C.








Коментари

Популарни постови