Domace lazanje
Kore: 350 grama brasna
2 jaja
malo soli
oko 100 ml vode i kasika ulja
Crveni fil: 2 glavice crnog luka
300-400 grama mlevenog mesa
500 ml paradajza
malo kecapa
Beli sos: ulje ( oko 100 ml )
brasno (3 kasike )
0,75 mleka
2 kascice vegete
kesa parmezana
1 kisela pavlaka
400 grama sampinjona
200 grama kackavalja
Priprema: Zamesiti testo od brasna,jaja,soli,vode i ulja.Razviti ga u koru,pa seci na pravougaonike 10x6 cm.Ostaviti da se prosusi ,pa kuvati u provreloj vodi u kojoj dodamo 1 kasiku ulja.Kuvane kore ostaviti na cistu krpu da se ocede od vode.
Crveni fil: Izdinstati crni luk sa mesom,zaciniti,pa dodati paradajz i kecap.
Beli fil: Napraviti besamel od ulja i brasna,pa dodati mleko,vegetu,parmezan i pavlaku.
Sampinjone staviti u vodu sa 2 kasike sirceta i malo soli i pustiti da prokljuca.
Kackavalj izrendati.
Redjati:U podmazanom plehu redjati kore,crveni fil 1/2, beli fil ( besamel ) 1/3,pola pecuraka,kackavalj,kore,crveni fil,beli fil,pecurke,kackavalj,kore i zavrsiti sa belim filom i rendanim kacakvaljem. Peci na 175 C dok ne dobije zlatnu boju ( oko 20-25 minuta ).
Коментари
Постави коментар