Domace lazanje


Kore: 350 grama brasna
          2 jaja
          malo soli
          oko 100 ml vode i kasika ulja
       
Crveni fil: 2 glavice crnog luka
               300-400 grama mlevenog mesa
               500 ml paradajza
               malo kecapa

Beli sos: ulje ( oko 100 ml )
             brasno (3 kasike )
             0,75 mleka
             2 kascice vegete
             kesa parmezana
             1 kisela pavlaka

400 grama sampinjona

200 grama kackavalja

Priprema: Zamesiti testo od brasna,jaja,soli,vode i ulja.Razviti ga u koru,pa seci na pravougaonike 10x6 cm.Ostaviti da se prosusi ,pa kuvati u provreloj vodi u kojoj dodamo 1 kasiku ulja.Kuvane kore ostaviti na cistu krpu da se ocede od vode.

Crveni fil: Izdinstati crni luk sa mesom,zaciniti,pa dodati paradajz i kecap.

Beli fil: Napraviti besamel od ulja i brasna,pa dodati mleko,vegetu,parmezan i pavlaku.

Sampinjone staviti u vodu sa 2 kasike sirceta i malo soli i pustiti da prokljuca.

Kackavalj izrendati.

Redjati:U podmazanom plehu redjati kore,crveni fil 1/2, beli fil ( besamel ) 1/3,pola pecuraka,kackavalj,kore,crveni fil,beli fil,pecurke,kackavalj,kore i zavrsiti sa belim filom i rendanim kacakvaljem. Peci na 175 C dok ne dobije zlatnu boju ( oko 20-25 minuta ).





Коментари

Популарни постови